top of page
  • Foto van schrijverLinda - Goed Geschreven

7 tips voor succesvolle Instagram berichten

Bijgewerkt op: 6 aug. 2020

Tegenwoordig is Instagram niet meer weer weg te denken uit het rijtje van veel gebruikte sociale media tools. Samen met Facebook staat Instagram zelfs op de eerste plaats. Het is een laagdrempelig medium dat door vrijwel iedereen die zich wil profileren op sociaal mediagebied, wordt gebruikt. En inmiddels zijn er ook velen die een account aanmaken om juist dat te volgen wat hen interesseert.

Maar hoe vergroot jij jouw bereik en stimuleer jij anderen om jou te volgen?

Hieronder volgen 7 tips voor succesvolle Instagram berichten
  1. Zorg ervoor dat jouw berichten overzichtelijk zijn. Lange lappen tekst lezen niet prettig en worden sneller overgeslagen als tekst die goed verdeeld is in alinea's. Ook te veel emoticons kunnen ervoor zorgen dat een tekst er rommelig uitziet.

  2. Creëer lege regels tussen de alinea's. Dit doe je door ervoor te zorgen dat er na een punt, geen spatie staat en direct een enter volgt. Dan nog een enter, en hierna begin je met de volgende tekst regel. (Dit werkt helaas niet als je je regel afsluit met een emoticon.)

  3. Zorg ervoor dat jouw teksten foutloos zijn. Het kan irritatie opwekken bij de lezer en het staat gewoon heel onprofessioneel. Typ je tekst bijvoorbeeld eerst op je desktop in Word en gebruik dan de spellingscontrole. Hierna kun je je tekst kopiëren en plakken.

  4. Zorg dat de foto die je gebruikt bij je bericht aansluit bij de tekst en dat dit een aantrekkelijke foto is. Een uitnodigend plaatje. De bezoekers die jouw account nog niet volgen en jouw bericht toevallig zien omdat ze zoeken op een bepaald zoekwoord, zien namelijk eerst alleen jouw foto, en daar klikken ze op.

  5. Gebruik de juiste hashtags in jouw berichten. Kijk eens bij jouw concurrenten of collega's wat zij voor hashtags gebruikten, maar ook wat de interesses van jouw volgers of ideale klant zijn. Je kunt hashtags scheiden door een spatie of een lege regel. Als je ze allemaal zonder spatie achter elkaar plakt, wordt alleen het eerste woord als klikbare hashtag gezien.

  6. Zorg ervoor dat jouw bezoeker of volger aangespoord wordt om actie te ondernemen, nadat ze jouw bericht hebben gelezen. Moedig ze aan om jou een DM te sturen of om je bio te bekijken en ze te wijzen op jouw websiteadres dat daarin vermeld staat.

  7. Koppel jouw Instagram-account aan je Facebook-account. Als je een nieuw bericht op Instagram plaatst, komt het op deze manier automatisch op je Facebook-pagina en ben je er minder tijd mee kwijt.

Zelf aan de slag of hulp nodig? Denk jij nu: "Dat kan ik nooit allemaal", of ben jij misschien niet zo sterk in het schrijven van een pakkende tekst, treur dan niet. Ik help jou graag met het opstellen van de juiste tekst, zodat jouw Instagram berichten beter zullen scoren. Ook kan ik je helpen bij het vinden van geschikte foto's of aanwijzingen geven hoe het mooier of beter kan.

Neem contact op, via e-mail, DM of PB en samen gaan wij jouw Instagram-account laten groeien, zonder dat je daarvoor gigantische investeringen hoeft te doen.
42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page