top of page
  • Foto van schrijverLinda - Goed Geschreven

Inspiratie nodig?

Bijgewerkt op: 6 aug. 2020


Schrijf jij regelmatig blogs voor jouw website of plaats jij wekelijks of misschien wel dagelijks content op Instagram en Facebook?

Dan zul jij er vast weleens tegenaan lopen dat je even niet weet waar je nú weer over moet schrijven. Oftewel: Aan welke kapstok hang jij jouw verhaaltje op?

Mijn tip voor jou:

Op zo’n inspiratieloos moment kan het heel handig zijn om een kalender te raadplegen die precies aangeeft wanneer, welke maatschappelijke onderwerpen, extra worden uitgelicht en aan de orde zijn.

De dagen, weken of zelfs maanden die verbonden zijn met bepaalde onderwerpen, evenementen of aandachtspunten worden op zo’n kalender allemaal benoemd, en vaak ook dieper uitgelicht.

Als jij iets wilt promoten voor jouw bedrijf kan het heel effectief zijn om op maatschappelijke onderwerpen, oftewel “issues” in te gaan en zo een verband te leggen tussen jouw product of dienst en het maatschappelijke onderwerp, dat in de periode dat jij wilt publiceren, aan de orde is.

Haal de actualiteit van de dag aan om op te vallen

Daarbij zul je, behalve dat je actueel bewust bezig bent, ook beter scoren in de zoekresultaten via Google omdat jij op die specifieke dag, de actualiteit van die dag aanhaalt en benoemt.

En je wekt er de nieuwsgierigheid van je volgers mee op, want velen houden wel van een wetenswaardigheid en dit nodigt uit om verder te lezen.

Zo was het bijvoorbeeld afgelopen week, op 30 juni, Nationale Kappersdag. Als kapper of kapsalon had je hier bijvoorbeeld op kunnen inspringen door juist dan een kortingsactie te lanceren. En zo is het ook binnenkort "Kusdag", "Bikinidag", "Roze maandag" en "Dag van de Tijger".

Elke dag is er wel iets te gedenken, te vieren of staat er een gebeurtenis in de spotlights.

Soms zelfs meerdere issues per dag.

Voorbeelden van websites waar je kalenders kunt vinden met “de dag/week/maand van ...”:

“Dagen van het jaar” is ook actief op Instagram @dagenvanhetjaar en post elke dag over de dag van vandaag. Leuk om elke dag te lezen, maar als je hier gebruik van wilt maken, moet je dus wel die dag een goed verhaal kunnen schrijven en ook de tijd hebben om dit uit te werken en te posten.

Je kunt natuurlijk ook alvast zo’n kalender doorlezen om te checken of er binnenkort onderwerpen aan de orde komen, die van toepassing zijn op jouw producten of diensten, zodat jij jouw verhaal klaar hebt en kunt publiceren op het moment dat het actueel is.

Gebruik “de Dag van ...” om effectief de aandacht naar jouw business of product te trekken

Ik had dit bericht dus ook pas op 10 december kunnen plaatsen, want dan is het “de Dag van de Kleine Schrijver”, maar zo lang wilde ik jou deze tip niet onthouden, en tegen die tijd heb ik vast al iets anders bedacht en geschreven.

Ben jij nu niet zo’n schrijfheld(in) en weet je niet zo goed waar je over wil of kan schrijven?

Besteed dit klusje dan uit aan een blogschrijver of tekstschrijver.

Je mag me altijd bellen of e-mailen voor advies, ik help je graag op weg!
23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page