top of page
  • Foto van schrijverLinda - Goed Geschreven

Ken jij het geheim van storytelling?

Sprookjes bestaan niet... Toch?

De meeste verhalen over prinsessen, draken, heksen en de goede feeën, zijn niet letterlijk bedoeld. Maar sprookjes hebben wel een kern van waarheid. Het is een verhaal dat probeert jou iets te vertellen, jou een wijsheid meegeeft of een mindset switch probeert te bewerkstelligen.


Als je iets wilt zeggen of vertellen, wacht je vaak het juiste moment af om jouw verhaal te doen. Je wacht tot je de aandacht van je gesprekspartner hebt of je geeft het gesprek een bepaalde wending zodat je jouw verhaal of boodschap op het goede moment kunt brengen en op een manier die indruk maakt bij de ander. Waarom? Omdat jij er zeker van wil zijn dat jouw verhaal blijft hangen en dat er, zelfs later nog, over wordt nagepraat.


Geschreven teksten moeten boeien

Als je teksten schrijft moet je je lezer vanaf de eerste letter al vangen. Jouw tekst moet de ander boeien en zodanig stimulerend zijn dat jouw lezer verder wil lezen. Je weet namelijk nooit of jouw tekst op het ideale moment gelezen wordt.

Maar hoe spreek jij jouw ideale klant aan? En hoe hou je de aandacht vast?

Als jij iets wilt verkopen zou je kunnen beginnen met een verhaal dat een belevenis vertelt. Iets waarmee jouw klant zich kan identificeren of waar deze zichzelf in kan herkennen. Vervolgens kun je verdergaan met te vertellen hoe jouw klant het probleem dat jij hebt genoemd, kan oplossen. Namelijk door jouw tips op te volgen, mee te doen aan de training die jij aanbiedt, of door het product te kopen dat jij ontwikkeld hebt.


Problemen signaleren en oplossingen bieden

Probeer te schrijven vanuit het oog van de klant en het liefst in het heden. Schrijf een tekst die op het lijf van jouw ideale klant geschreven is. Een tekst die een probleem beschrijft maar ook een oplossing biedt. Tussen het begin en het eind van jouw boodschap, kun je het verhaal uitbreiden om het spannend te maken en de aandacht vast te houden, terwijl je toewerkt naar de oplossing en de link legt tussen het verhaal en jouw business. Als jouw klant zich kan identificeren met wat jij beschrijft, zal deze zich begrepen voelen en enthousiast worden over de oplossing die jij biedt voor het beschreven probleem. Je speelt in op de emotie van jouw klant en hiermee hoop je hem of haar te raken op een gevoelige plek en uiteindelijk over de streep te trekken.


Het toverwoord voor deze tactiek is: Storytelling.

STORYTELLING: Als mensen zichzelf herkennen en op emotioneel niveau geraakt worden door jouw verhaal, zullen ze dat onthouden en jouw boodschap zelfs doorvertellen

Kopen bij vrienden of vreemden?

Maar je kunt ook de pagina die over jou of jouw bedrijf vertelt in de storytelling stijl (laten) schrijven. Zo spreek je een groter publiek aan en maak je het voor jouw klanten aantrekkelijker om jouw verhaal te lezen. Bovendien inspireer je hen dan meer als met een gewone "over mij" pagina waar je puur oplepelt wat je doet of gedaan hebt en met welke diploma's. Mensen kopen liever bij mensen die ze "kennen" dan bij vreemden over wie ze niets weten of waar ze zich niet mee kunnen identificeren.


Wat kost een storytelling verhaal?

Als jij niet meer wilt worstelen met woorden, besteed jouw storytelling dan uit. Ik schrijf graag jouw story, mét happy-end, zodat jij met jouw verhaal moeiteloos klanten inspireert en ze over de streep trekt.

Mijn prijs bedraagt € 69,= per 450 woorden / per uur, aanvullende informatie vind je op mijn website onder tarieven.

Je kunt mij bereiken via mijn website www.goedgeschreven.com waar je naast informatie over mij en wat ik doe, ook kunt lezen over storytelling, webteksten en bloggen.

Sprookjes bestaan en dromen komen uit als jij anderen weet te inspireren met jouw verhaal

Wil je eerst de proef op de som nemen? Schrijf je dan in voor een gratis gecontroleerde en herschreven tekst.
39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page