top of page
  • Foto van schrijverLinda - Goed Geschreven

Oeps,... Foutje

Bijgewerkt op: 6 aug. 2020


Investeer jij in jouw teksten? In deze tijd van crisis, nu veel ondernemers hun omzet ernstig zien dalen, doet iedereen enorm zijn best om klanten te trekken en in the picture te komen of te blijven.

Ook zijn er velen die nu het roer omgooien en zich gaan richten op alternatieven of juist met oplossingen komen waardoor huidige klanten zich niet in de steek gelaten voelen en straks weer blij terugkomen als de zaak weer open is.

We investeren massaal in advertentiecampagnes via Facebook en Instagram en we proberen zoveel mogelijk mensen te bereiken, in de hoop dat we toch weer gaan verkopen.

Ook zijn er velen die nu het roer omgooien en zich gaan richten op alternatieven of juist met oplossingen komen waardoor huidige klanten zich niet in de steek gelaten voelen en straks weer blij terugkomen als de zaak weer open is.


We hopen natuurlijk allemaal dat we niet ondergesneeuwd raken tussen de vele advertenties en berichten van onze concurrenten. We willen opvallen en we willen dat onze doelgroep zich aangesproken voelt en ook daadwerkelijk doorklikt naar onze websites, acties en pagina's met de desbetreffende aanbieding.

Er is echter één manier waarop je niet wilt opvallen tussen al het andere aanbod: en dat is vanwege taalfouten

Het is namelijk zo zonde van je duurbetaalde reclamecampagne als deze opvalt vanwege onnodige taalfouten, vergeten of juist dubbele woorden, of slecht lopende zinnen. Maar zelfs als je onbetaalde berichten plaatst en het je dus geen geld kost, maar slechts tijd en moeite, is het een afbraak aan je professionaliteit.

Maak een goede indruk

Je kan nu zeggen of denken: Ja hallo, maar ik ben kapster, schoonheidsspecialiste, verkoopster, yogalerares, mindset coach, uitbater van een restaurant of noem maar op, dus ik hoef geen perfecte teksten te schrijven, want mijn klanten begrijpen mij toch wel. En dat snap ik volkomen, dat je zo denkt. De lezer weet namelijk heel goed dat jij doet waar jij goed in bent, want daarom komen ze bij jou en lezen ze jouw nieuwsbrief of aanbieding.

Maar het maakt gewoon een hele slechte indruk als jouw teksten vol staan met onnodige taalfouten en je bijvoorbeeld het verschil niet weet tussen jou en jouw of u en uw.


Professioneel

Besef je goed dat jij met jouw bericht graag sympathie en loyaliteit wilt opwekken. Jij wilt iets bereiken of verkopen. En dat doe je niet met slecht geschreven teksten die fouten bevatten. Grote kans dat men de tekst dan maar half leest en weer verder scrolt, omdat de tekst niet boeiend genoeg is of misschien zelfs irritatie opwekt.

Maar bovenal: het komt jouw algehele professionele uitstraling niet ten goede

Want dat is toch wat jij bent en uit wilt stralen? Dat jij de professional bent!! En als jij graag wilt dat de mensen jou zo zien, dan moet je je ook zo gedragen. Anders was je wel in je schuurtje blijven hobbyen of in je kamertje achteraf gebleven met je thuisklantjes.


Als jij nu van plan bent om binnenkort die reclamecampagne te starten of een nieuwsbrief te sturen, neem dan eerst eens contact op met mij. Ik bied interessante abonnementen en strippenkaarten aan, tegen een gereduceerd tarief.


Schrijf je in en maak kans op een GRATIS  gecontroleerde en herschreven tekst

Doe jij mee en schrijf jij je in? Elke maand selecteer ik een aantal winnaars uit alle inzendingen en maak jij kans op een GRATIS gecontroleerde en herschreven tekst. Dit heet redigeren en houdt in dat jouw tekst grammaticaal gecontroleerd wordt, typefouten opgespoord en hersteld worden en dat jouw tekst aanpast wordt waar dat nodig is. Ook zorg ik ervoor zorg dat zinnen lekker lopen door op de juiste plekken leestekens toe te voegen en worden de zinnen zo opgebouwd dat jouw tekst prettig en vlot te lezen is. 

Jouw tekst wordt GRATIS gecontroleerd en herschreven

Schrijf je in en misschien ben jij wel één van de geselecteerden deze maand.

Je kunt elke maand opnieuw meedoen en de aanbieding geldt voor teksten tot p/m 750 tekens.

Als jij uitgekozen wordt, ontvang je bericht van mij op het door jou ingevulde e-mail adres én je ontvangt regelmatig tips en trucs om zelf leuke, inspirerende en succesvolle teksten te kunnen gaan schrijven.

Dus bezoek mijn website en schrijf je in. Dan profiteer jij binnenkort misschien ook van foutloze en prettig te lezen teksten. Jouw klant zal het verschil zeker merken, en jij dus ook!!


83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page