top of page
  • Foto van schrijverLinda - Goed Geschreven

Schrijf tip


Als jij het lastig vindt om een goed stukje tekst te schrijven voor jouw business, zoals jouw berichten en advertenties op Facebook of Instagram, jouw nieuwsbrieven, blogs of teksten voor je website, doe dan eens het volgende:


Spellingscontrole Je zou ermee kunnen beginnen om jouw tekst in een tekstverwerkingsprogramma te schrijven, zoals bijvoorbeeld Word. Zo kan je jouw tekst rustig nalezen én spellingscontrole uitvoeren. Taalfouten en schrijffouten worden er op deze manier uitgefilterd, maar ook bijvoorbeeld dubbele woorden en dubbele spaties.

Op je telefoon zit je vaak te priegelen op een klein scherm en zie je sneller fouten over het hoofd, omdat je de tekst niet als een compleet verhaal voor je ziet.

Hardop lezen Als jij denkt dat je tekst klaar is om te publiceren en je de spellingscontrole hebt uitgevoerd, lees hem dan nog eens hardop door.

Als je namelijk hardop leest, hoor je vanzelf waar je komma’s, punten en andere leestekens zou moeten plaatsen, zodat je de tekst in een goed tempo kunt doorlezen en jouw brein deze ook kan opnemen. Interpunctie maakt een tekst goed leesbaar en daardoor ook begrijpelijker.


Ook ontdek je zo of je misschien woorden gebruikt hebt waar je over struikelt of die je niet goed in de oren klinken. Degene die jouw tekst voor het eerst leest, zal deze woorden ook vreemd in de oren klinken en zo ontstaat er verwarring of onbegrip en komt jouw tekst niet over zoals jij hem bedoeld hebt. Verander deze woorden dus nog even en vervang ze door woorden die makkelijker klinken of duidelijker zijn.


Laatste controle Nadat je je tekst nog eens een beetje hebt aangepast en bijgeschaafd, pas je nog één keer de spellingscontrole toe. Daarna is jouw tekst klaar om te plaatsen op internet of sociale media.


Succes!!

Zie jij na deze tip nog steeds het licht niet? Bel mij dan, ik help je graag met jouw teksten

Ik ben gespecialiseerd in het schrijven van webteksten, ik ben storyteller/writer en ik schrijf blogteksten. Maar ook jouw nieuwsbrieven en sociale media teksten zijn bij mij in goede handen. Laat je snel wat van je horen? Dan kunnen we samen aan de slag!


Zo kun je mij bereiken:

Via e-mail: linda@swaag.nl of per telefoon: 06.40.56.51.92

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page