top of page
  • Foto van schrijverLinda - Goed Geschreven

Wees sociaal en word beloond

Bijgewerkt op: 6 aug. 2020

Alles draait tegenwoordig om zien en gezien worden. Maar we willen ook aardig gevonden worden, en het liefst waardering krijgen voor wat we doen. Complimenten, reacties, likes, duimpjes of kudo's. Het sterkt ons in waar we mee bezig zijn, want zonder positieve reacties voelt het snel alsof je het "allemaal voor niets doet". Bij de juf kreeg je vroeger al een sticker als je iets goed deed, die je thuis dan trots kon laten zien en zo werkt het in de grotemensenwereld nog steeds.


Nu iedereen een telefoon of ander scherm heeft, communiceren we heel veel via beeld en tekst met elkaar. Veel van wat we doen, delen we met anderen via ons scherm, en nog steeds willen we graag bevestiging dat anderen het leuk vinden wat we delen. Dat anderen met je meeleven, dat ze trots op je zijn, jouw prestatie knap vinden en we vinden het mooi en gedurfd als anderen toegeven dat ze stiekem jaloers op jou zijn. We genieten er zelfs ongemerkt een beetje van als blijkt dat we populair zijn, als we scoren, of als blijkt dat we goed in de markt liggen en lekker verkopen.

Want hé, zeg nou zelf, uiteindelijk wil iedereen succes of zichzelf er beter door voelen!!

Sociale media, het woord zegt het al. Het draait om sociaal zijn.

Maar zijn we dat wel echt? En helpen we elkaar hiermee?

Hoe vaak deel jij een bericht van mede ondernemers, je collega's, of misschien wel jouw concurrenten?


We weten inmiddels allemaal heel goed, dat je pas echt goed zichtbaar wordt op het internet als alles klopt. Je teksten moeten in orde zijn, zowel de opbouw als de hoeveelheid en kwaliteit. De structuur van je website en de SEO moeten kloppen, je moet zorgen voor regelmatig nieuwe content op je website en Google vindt het fijn als je wat links vermeld.

Als je veel gebruik maakt van sociale media is het heel erg fijn als jouw teksten, advertenties en posten ook door anderen gedeeld en verspreid worden. Zo ontstaat er een web van allerlei links, waarin jij steeds weer even zichtbaar wordt. En hoe vaker dat gebeurd, hoe liever Google voor jou is.

Maar dan moet jij ook sociaal doen, door links, berichten en reclame van anderen te delen!!

Niemand kan zonder hulp groot worden. Je kunt fors betalen voor likes en volgers, maar deze gekochte aandacht levert je niet direct klanten op. Beter is het om door jouw eigen inzet meer zichtbaar te worden. Werk regelmatig aan je website, schrijf eens een blog en vertel jouw volgers wat er nieuw is in jouw bedrijf of welke producten jij hebt ingekocht. Als jij jouw volgers en klanten vervolgens enthousiast kan maken en zij jouw berichten weer met anderen gaan delen, zul je merken dat je vanzelf bekender wordt en uiteindelijk ook meer klanten zult krijgen.

Wil jij dat jouw website door Google wordt gezien en aanbevolen??

Wil jij ook meer volgers en dus klanten?? Wil jij graag dat jouw advertenties massaal gedeeld worden en dat mensen zich aangesproken en uitgenodigd voelen? Start dan eens met kritisch naar jouw teksten en website te kijken. Schrijf ze zo dat mensen zich aangesproken voelen en mee willen gaan in wat jij aanbiedt. En start ook vooral met het delen en liken van berichten van anderen die in dezelfde branche zitten als waar jij in zit, want zo werk jij ook aan jouw zichtbaarheid.

Volg, like, deel en wees vooral sociaal, dat kan je meer opleveren als dat je misschien zou denken :)


Zie je het niet zitten om zelf aan je teksten te gaan sleutelen of weet je niet waar je moet beginnen?

Ik help je graag!

Samen onderzoeken we waar de knelpunten zitten en wat er moet gebeuren om alles weer op de rit te krijgen.

Ik kan jouw teksten herschrijven, corrigeren en zo indelen en opmaken dat het een goed leesbare tekst wordt en jouw boodschap duidelijk overkomt. Bij jouw klant, maar ook bij Google.

Ook kan ik jou helpen bij het schrijven van teksten voor Instagram of Facebook.


Stuur mij een bericht en dan plannen we direct een afspraak om aan de slag te gaan!!

www.goedgeschreven.comEn nu je mijn blog helemaal gelezen hebt,... deel je die dan meteen even?! Onder de afbeelding staan icoontjes van verschillende sociale media kanalen ;)50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page